Hur gick det här till??

Redan på långt håll kan man se att det är något annorlunda med Schougens bro!! De designade parlamporna på båda sidor om bron påminner om kollegorna på Slussbron. På övre delen av pelarna finns en klinkerutsmyckning som påminner om de på Slussbron - bara något äldre. Titta på dessa bilder! Och REAGERA!! VISST ÄR DET FÖRBLUFFANDE!!








Vad säger du nu? Visst ställer man sig direkt frågan - Hur gick detta till? Vad hände här?

Hänger du med? Malmö har valt en speciell grön nyans som kallas Malmögrön. Till skillnad från den gröna nyans som Lund valt - den Lundagröna. Det mesta i Malmö är Malmögrönt: smidesräcken, papperskorgar, blomsterurnor, lyktstolpar, offentliga toaletter, annonspelare, busskurer... listan är lång. Och det är ju just det som är så konstigt och utmärkande - Schougens bro är röd!! Vad jag noterat - än så länge - så är det Malmö kanals enda röda bro.

Kan det ha något med den person som Schougens bro uppkallats efter? Var det Malmös "röde baron", "röda nejlika" eller en socialdemokrat? Jag kollar Wikipedia - denna trogna källa som till och med google så ofta åkallar. Men, ack nej, inget napp där. Schougens bros förskola får man besked om att det finns och en bostadsrättsförening som heter Brf Schougen vid Östra Förstadsgatan om man googlar. Inte så upplyftande. Jakten efter information gå vidare  - håll ögonen öppna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0