Här går det både under och undan med Rundan


Sightseeing in Scandinavia

Strax intill Mälarbron och mitt emot Centralen ligger utgångspunkten för Rundan. Rundan heter sightseeingbåtarna i Malmö som tar turister, skolklasser och andra intresserade runt Malmös kanaler. Som många andra sightseeingbåtturer så är det den varmare årstiden som gäller för dessa rundturer - tycker jag i alla fall. Därför måste vi bärga oss några veckor eller någon månad till innan det blir ett live-reportage. Faktum är att säsongen startade visst redan den 30/4!! Men sista turen är 1/10 så förhoppningvis blir det varmare någon gång under den perioden. Visst ser ovanstående bild lockande ut - tagen från Rundans hemsida http://www.stromma.se/sv/Sightseeing/Malmo/

För 125 kr (bara 60 kr om du är mellan 6-11 år) får du en 50-minuter lång guidad tur runt Malmös gamla kärna, genom Kungs- och Slottsparken, en sväng mellan Valskvarnen och gamla Kockumsområdet, ut i Nyhamnen och tillbaka till Centralen förbi Börshuset. Det finns även en guidad tur längs kanalen om man vill ha ett något mer historiskt perspektiv. Något dyrare, något längre tid, men kortare säsong 5/6-31/7 så bäst att passa på!!

Ytterligare en variant på rundtur är "Malmö by night" - 90 min för 200 kr under perioden 5/7-23/8. Passar inget av dessa alternativ så verkar det som man kan hyra båten för ett privat evenemang - 60 personer.


Bilden är från Rundans hemsida - litet reklam får man väl göra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0