Bullfest när Carolibron nyinvigdes!!



 
Enligt en "pressrelease" som Malmö Stad släppte 2009-10-21 kl 8.00 bjöds det in till bullfest när den nyrenoverade Carolibron skulle återinvigas efter över ett års avstängning. 23 oktober mellan kl 13-15 - bullar och kaffe samt representanter från entreprenören och Malmö stads broingenjörer att fanns på plats för att svara på frågor. Vad synd att man missade denna fest!
 Carolibron stängs 
Före ombyggnaden - en blå bro!!

Orsaken till renoveringen var att balkarna inte var anpassade till den ökade och tyngre trafikbelastningen. Även om man gjort en reparation under 1990 så var det dags att stänga bron 2008 och påbörja ett omfattande renoveringsarbete. Jag klipper in litet hårdfakta från pressreleasen:

Fakta om Carolibron
Carolibron byggdes år 1934 och är den är 45 meter lång.
Bron förbinder Stora Kvarngatan/Södra Promenaden med Exercisgatan. Här kan man ta sig fram både med cykel, bil och som gångtrafikant. Har du kommit i kanalen med båtturen "Rundan" är det vid denna bro man har fått ducka, om vattenståndet varit högt.
Nu har höjden justerats från 1,7 m till 2,25 m för att göra det enklare för "Rundan" och andra båtar, att passera. Ombyggnaden har kostat 16 miljoner kronor.

Ordningen är återställd - Malmögrön bro

Det verkar som broombyggnaden var kontroversiell - det bildades till och med en Facebook "STOPPA CAROLIBRON" för att förhindra arbetet. En aktion genomfördes för att förhindra mudderverket - läs ned vilken dramatik!!

Onsdagen den 17 apr hindrades muddrings-verket Castor i tre timmar från att utföra sitt arbete med att bereda vägen för äckelbron över Kanalen. Aktionen utfördes av fyra fältbiologer, en från Miljöförbundet Jordens Vänner och två danskar.

Vi anlände till Castor efter en timmes kall båtfärd för att snabbt hoppa från reling till reling med våra rör i handen och karbinhakarna stadigt fastsatta med tejp och läderremmar eller kedjor vid händerna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0